Wpływ polityki handlowej na poziom handlu międzynarodowego.
Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym procesem przemiany materii, jaki zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, żeby oswobodzić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, który pozostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od typu winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu uzgodnienia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki buchania – dowiedz się więcej na stronie wina. Wina posiadają na domiar tego niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one bezpośrednim skutkiem fermentacji, lecz hydrolizy pektyn (odkrywających się w skórce winogrona) za pomocą przedsięwzięcia enzymów. Albowiem pektyna znajduje się bardziej w skórce niż w soku, białe wina zawierają dużo mniej alkoholu metylowego niż wina czerwone. W co niektórych przypadkach się podgrzewa sok, aby usunąć tą kompozycja metylową, choć w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu.
1. Usługi
2. Metody
3. Kup teraz
4. Zobacz teraz
5. Przejrzyj